ΙΧΘΕΙΣ

ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

49POSEIDON

Ερμηνεία στην Τράπουλα  :     Η κάρτα του  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ    συμβολίζει  το συναισθηματισμό,  την ενόραση αλλά και την εργατικότητα.

Ο Ποσειδώνας είναι ο άρχοντας της θάλασσας και κύριος όλων των φαινομένων της. Αυτός προκαλεί θύελλες και αυτός τις κατευνάζει. Με την τρίαινά του προκαλεί τους σεισμούς και τις εκρήξεις των ηφαιστείων. Δημιουργεί νησιά,  σκοπέλους και πηγές. Δίνει ευνοϊκό άνεμο στους ναυτικούς,  που τους προστατεύει. Είναι προστάτης επίσης των ψαράδων. Αφού είναι θεός των νερών,  είναι και θεός της βλάστησης.

Σε περίπτωση που συνδυαστεί με κάποια  από τις 16 κάρτες των πρωταγωνιστών – προσώπων,  δηλώνει το χαρακτήρα του ατόμου  δηλαδή τον   συναισθηματικό άνθρωπο με ενόραση και ιδιαίτερα εργατικό.

Το σύμβολο του Ποσειδώνος,  η τρίαινα,  είναι η απόλυτη έκφραση της τριπλής δύναμής του,  που άλλοτε ταράζει,  κι άλλοτε κατευνάζει την αναταραχή που ο ίδιος προκαλεί. Και πιο συγκεκριμένα,  η Τρίαινα εντός των εμβίων όντων και εντός του ανθρώπου είναι αυτή που κυβερνά το συναίσθημα. Η εσωτερική αυτή Τρίαινα άλλοτε ταράζει τα εσωτερικά μας ύδατα και έχουμε συναισθηματική θύελλα,  κι άλλοτε τα γαληνεύει,  οπότε αισθανόμαστε όμορφα και ήρεμα. Ο άνθρωπος είναι συναισθηματικό ον,  επειδή ακριβώς κυριαρχείται από το νερό. Είναι,  όμως,  και ενορατικό ον,  εξαιτίας αυτής ακριβώς της συναισθηματικής – αισθαντικής του φύσης.

Τα τέκνα του  Ποσειδώνα,  τα θαλάσσια τέρατα,  (Ανταίος,  Πολύφημος,  Προκρούστης,  κ. ά.) στέκονται απειλητικά και ύπουλα στην θάλασσα για να καταπνίξουν τους ανθρώπους.

Επιπλέον η απουσία έρωτος,  ενδιαφέροντος,  στοργής,  τρυφερότητας και από την άλλη, η εγωπάθεια,  η  λαγνεία και τα   απωθημένα συναισθήματα και οι σκέψεις συγκρούονται ανεξέλεγκτα  μεταξύ τους  δημιουργώντας  μίση, έριδες και αχαλίνωτα πάθη στην ψυχή του.  Ο ψυχικός του βίος παραπαίει μεταξύ των δύο αντιθετικών τάσεων,  η υπερίσχυση της Λογικής ή του Συναισθήματος.

Επαγγελματικά αναφέρεται σε έναν εργατικό και οργανωτικό άνθρωπο.

Επίσης σ’ αυτή τη περίπτωση μπορεί να δηλώνει απλά το ζώδιό του (Ιχθείς).

Η ίδια κάρτα με το νούμερο 8  δύναται να δηλώνει το χρόνο πραγματοποίησης ενός γεγονότος,  συνήθως στην προσωπική  ζωή  ή  το τυχερό αριθμό κάποιου.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του Ζωδίου είναι :

Δυνατά Σημεία

Διαθέτει δημιουργικό, καλλιτεχνικό, ευφάνταστο, ασυνήθιστο ταλέντο. Είναι έξυπνος διαθέτει χιούμορ, κατανόηση, ψυχική ικανότητα Είναι άτομο ευέλικτο, συμπαθητικό, γενναιόδωρο, ευγενικό, φιλικό, ανεκτικό και διαισθητικό. Στο ρομαντισμό, οι Ιχθείς είναι πιστοί, στοργικοί και έχουν αίσθηση του χιούμορ. Αγαπούν τη ζωή στο σπίτι. Οι Ιχθείς δεν είναι ζηλότυποι συνεργάτες

Αδυναμίες Αυτο κριτικός, έλλειψη φιλοδοξίας, δυσνόητος, χρειάζεται διανοητική συντροφιά, σαρκαστικός. Είναι επιρρεπείς σε πάθη, δίνονται ολοκληρωτικά σε μια σχέση και γίνονται εύκολα ανασφαλείς .Είναι αυτοκαταστροφικοί.

Επιλέξτε την ώρα και μέρα που επιθυμείτε και κλείστε ραντεβού μαζί μας για να σας ερμηνεύσουμε την Πυθία πύλη