ΚΡΙΟΣ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

44 ATHINA

Ερμηνεία στην Τράπουλα  :     Με την κάρτα της  ΑΘΗΝΑΣ υποδηλώνεται η ανάπτυξη και η εξέλιξη του ανθρώπου μέσω της σύνεσης,  της σοφίας,  της εξυπνάδας και της γενναιότητας που του χαρίζει η Θεά.

H  Αθηνά ήταν η θεά που συμβόλιζε τη σοφία. Οι Έλληνες,  ο πρώτος λαός που κατέκτησε τη λογική σκέψη και διατύπωσε καθολικούς νόμους για τη λειτουργία του σύμπαντος,  έπλασαν μια θεά που προσωποποιούσε την εξυπνάδα και τη φρόνηση. Άλλωστε,  ακόμη και ο τρόπος γέννησης της θεάς ήταν τέτοιος που μαρτυρούσε τις ιδιότητές της. Η γαλανομάτα κόρη ξεπήδησε από το κεφάλι του παντοδύναμου και πάνσοφου Δία.

Η Αθηνά – Παλλάδα συμβόλιζε μερικά από τα πιο σημαντικά ιδεώδη του αρχαιοελληνικού πνεύματος. Συνδύαζε τη δύναμη και τη γενναιότητα με τη σύνεση και την εξυπνάδα.

Η κάρτα αυτή ανατρέπει οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα ή ενισχύει το θετικό αν συνδυαστεί κατά το ρίξιμο με κάρτες του Ελληνικού Αλφαβήτου.

Σε περίπτωση που συνδυαστεί με κάποια  από τις 16 κάρτες των πρωταγωνιστών – προσώπων,  δηλώνει το χαρακτήρα του ατόμου δηλαδή πως πρόκειται για έναν άνθρωπο  Σοφό,  Λογικό,  Έξυπνο,  Γενναίο και  Συνετό καθώς προστατεύεται από τη θεά Αθηνά.

Επίσης σ’ αυτή τη περίπτωση μπορεί να δηλώνει απλά το ζώδιό του (Κριός). Η ίδια κάρτα με το νούμερο 7   δύναται να δηλώνει το χρόνο πραγματοποίησης ενός γεγονότος  ή το τυχερό αριθμό κάποιου

21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Δυνατά σημεία

Χαρακτήρας ανεξάρτητος, άφοβος, ιδεαλιστικός, τολμηρός, αγωνίζεται για το αουτσάιντερ, αισιοδοξία, πολύ παρορμητικός, πολύ έξυπνος, μπορεί να ξεπεράσει τις αποτυχίες. Ο Κριός είναι ενεργός, ειλικρινής και γνήσιος, πολύ προσεκτικός.

Αδυναμίες

Ο Κριός σαν χαρακτήρας μπορεί να γίνει αγενής και υπερβολικός, ανυπόμονος και υπερηφάνος. Δεν του αρέσει η κριτική καθώς θεωρεί πως πράττει σοφά. Ο Κριός συνήθως ελέγχει τα συναισθήματά του, αλλά απαιτεί ψυχική διέγερση σε μια σχέση. Μπορούν να είναι στοργικοί.

Επιλέξτε την ώρα και μέρα που επιθυμείτε και κλείστε ραντεβού μαζί μας για να σας ερμηνεύσουμε την Πυθία πύλη