ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

45 DEMETRA

Ερμηνεία στην Τράπουλα  :     Με την κάρτα της ΔΗΜΗΤΡΑΣ  υποδηλώνεται η γονιμότητα,  η μητρότητα,  η ολότητα,  η δύναμη της αλλαγής, η αναγέννηση. Ο μύθος της  Περσεφόνης,  θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια συμβολική αναπαράσταση της περιπέτειας της εσωτερικής ζωής  που θα βυθιστεί στο πένθος,  για να μπορέσει κατόπιν να ανθοφορήσει. Καθρεφτίζει τη δύναμη της ανανέωσης. Γιατί οι άνθρωποι δε θα μπορέσουν να βιώσουν τις αλλαγές των εποχών αν δεν πενθήσουν. Μόνο έτσι θα αποκτήσουν παρελθόν. Και το παρελθόν είναι αναπόσπαστο μέρος του κόσμου.

Η Δήμητρα είναι μια θεά που αφιέρωσε όλη σχεδόν την ζωή της στους ανθρώπους. Σχεδόν τον πιο πολύ καιρό ήταν κάτω στην γη και τους μάθαινε πώς να οργώνουν,  πώς να θερίζουν,  πώς να ποτίζουν και πώς να τρέφουν τα κατοικίδια ζώα. Σύντροφό της αχώριστο είχε πάντα τον γιο της Πλούτο που ‘ταν πάντα πρόθυμος να σκορπίσει αφθονία.

Η κάρτα αυτή ανατρέπει οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα ή ενισχύει το θετικό αν συνδυαστεί κατά το ρίξιμο με κάρτες του Ελληνικού Αλφαβήτου.

Σε περίπτωση που συνδυαστεί με κάποια  από τις 16 κάρτες των πρωταγωνιστών – προσώπων,  δηλώνει το χαρακτήρα του ατόμου δηλαδή τον καλό  οικογενειάρχη, τον συνεργατικό,  τον αποδοτικό,  τον προστατευτικό. Επίσης σ’ αυτή τη περίπτωση μπορεί να δηλώνει απλά το ζώδιό του (Παρθένο).

Η ίδια κάρτα με το νούμερο 9  δύναται να δηλώνει το χρόνο πραγματοποίησης ενός γεγονότος ,  το τυχερό αριθμό κάποιου.

Δυνατά Σημεία

Ευφυΐα, αντίληψη, ανάγκη για τελειότητα, ειλικρίνεια, ακεραιότητα, ανησυχία για τους άλλους. Είναι άτομο πρόθυμο να βοηθήσει και να δεσμευτεί, εφευρετικό με καθαρή σκέψη και αρκετά τυχερό. Ζει και αναπνέει για το παιδί του.

Αδυναμίες

Κυνισμός, απαισιοδοξία, κριτική, (συμπεριλαμβανομένης της αυτο-κριτικής) δεν συγχωρούν, έχουν άγχος, νευρικότητα, υποχονδριακοί, τεμπελιά. Στις σχέσεις ο Παρθένος δεν είναι ιδιαίτερα ρομαντικός. Οι Παρθένοι χρειάζονται έναν συνεργάτη για να τους οδηγήσουν και να τους ενθαρρύνουν. Είναι ακαταλληλιο για οινομική διαχείριση. Επιθυμούν τόσο πολυ να καρποφορίσουν οι αγώνες τους που ολλές φορές ζουν σε ψευδαίσθηση.

Επιλέξτε την ώρα και μέρα που επιθυμείτε και κλείστε ραντεβού μαζί μας για να σας ερμηνεύσουμε την Πυθία πύλη